2013-07-30

Fisterra - a világ végén

Igazi pihenőnapot tartottunk, délelőtt csak lustálkodtunk és néztük az ablakból, ahogy a "reggeli" piachoz építik a standokat, tizenegy körül már lehetett vásárolni, így mi is lementünk, de a hasonló olasz és francia piacok után ez csalódás volt, gyakorlatilag egy kínai piac volt, helyi áru, akár gyümölcs, akár sajt, csak mutatóban volt, kóstolni sem nagyon lehetett, az eladók nem voltak olyan lelkesek, mint vártam.

Közben összefutottunk néhány régen látott ismerőssel, pl a japán szakáccsal, aki most is kitörő örömmel üdvözölt minket, eljutottunk odáig, hogy udvariasan megölelt minket.

Piac után megint pihenés, majd délután négy felé kisétáltunk a világítótoronyhoz. Megnéztük a nullás km követ, meg a bronz bakancsot. Visszafelé ellenőriztük, hogy jutunk ki az ún zarándok partra, ahonnan a naplementét tudjuk megnézni. Ezen a parton satoroznak a zarándokok, a levezető útra ki van írva, hogy veszélyes partszakasz, és a rendőrség nem védi, ne is hívd a 112-t :) Most is sok sátor volt lenn, a zarándokok békésen röplabdáztak.
Mire visszaértünk már tíz km-t megtettünk.

1 comment:

  1. Kedves Júlia és Anna,

    Gratulálok a szép teljesítményhez, és köszönöm az élvezetes, napi beszámolókat.
    Remélem jövő héten már személyesen is találkozunk!
    Üdv. PL

    ReplyDelete