2013-07-05

10. nap Santo Domingo - Belorado (23 km)

A mai napot kicsit lazán kezdtük, a tömeg ellenére mindenki olyan halk volt, hogy vissza tudtunk aludni. Ráadásul a fejünknél volt egy ablak, mit nem csuktak be így nem volt meleg, szinte már fáztunk, amikor feltámadt a szél.

Elkövettünk egy apró hibát is, este nem néztük meg, hol fogjuk megtölteni a kulacsokat, így kóvályogtunk egy kicsit, mire a problémát megoldottuk.

Egész nap az országút mellett gyalogoltunk, az úton így nem történt semmi. A pihenők érdekesebbek voltak. Az elsőnél egy cica jelent még és intenzív kéregetése meghallgatásra talált.

A második hosszabb pihenőnél egy nagy, felemás szemű kutya érkezett hasonló céllal, őt mások etették még.
Ezt a pihenőt egy játszótéren tartottuk ahol a hintának nagy keletje volt, elég sok zarándok kipróbálta.

Megérkeztünk Belorado-ba, ahol egy nagyon kedves alberguet találtunk, kis kert, medencével, árnyékkal, stb. És a legfontosabb: egy nyuszi szaladgál a kertben :-).

Közös vacsorán is részt vettünk, a hospitalero átöltözött pincérnek, úgy ültetett lé mindenkit, hogy tudjanak egymással beszélni, és aztán felszolgálták a valóban házi kaját, nem fagyasztott hasáb krumplit.

És mist gyorsan alszunk, mert holnap hosszú napunk lesz.

Legyőzve: 244 km, 5100 m szint.

1 comment:

  1. Ez a Belorado egész nagy hely. 4 párhuzamos utcát számoltam meg. Kiváncsi vagyok Burgos hogy fog tetszeni. Tartotok városnézést?

    ReplyDelete