2013-07-20

A zarándok fajták erősorrendje

Már olvastam róla, de ma először találkoztunk is avval, hogy az állami alberguekben az ágyak osztása nem egyszerűen az érkezési sorrend alapján történik.
A mai szakasz legendásan nehéz, mivel a Pireneusokat sokan eleve kihagyják, nekik ez a legnehezebb (bár ezt lehet könnyíteni, mert vannak szép számmal az emelkedőn falvak és szallasok is).
Felerve egyetlen albergue van hat euróért és egy csomó vendegszoba, fejenként minimum 25-30 euróért. Az albergue ajtaján ki is van írva az erősorrend:
- mozgáskorlátozott
- gyalogló
- lovas
- biciklis
- autós (autóval kísért)

És ezt bizony be is tartják, akinek a credencialjában nagyon távoli az előző pecsét, az lehet akármilyen poros, meg öreg, elküldik, először a valódi zarándokok kapnak ágyat. Mi korán, nyitáskor érkeztünk, az előttünk levokbol három társaságot utasított vissza a recepcios, közvetlen előttem egy kifejezetten idős házaspárt, mert nem volt a völgyből pecsétjük. Tulajdonképpen rendes volt a nő, mert visszakerdezett, hogy honnan indultak, de mivel erre nem kapott választ, ezért elküldte őket (mielőtt bárki felháborodna, az öregek is spanyolok voltak, nem volt köztük nyelvi probléma).

2 comments:

  1. És a mozgáskorlátozott gyalogosok?

    ReplyDelete
  2. Háááát én a siklóernyősöket nem találom sehol :D

    ReplyDelete