2013-07-04

9. Najera - Santo Domingo de la Calzada (21 km)

A mai első tapasztalat, mindegy hányan, milyen kevesen vagytok egy szobában, mindig van, aki még korábban akár felkelni :) Ez ma kb négy órakor ötlött fél bennem.

Öt ötvenkor indultunk, és mivel nem egy nagyvárosból kellett kimenni, elég sötét volt. Fényképezőgép nélkül is lehetett látni milyen az a kék óra :)

Hat után kezdtek utolérni minket azok, akik az önkormányzati szállásról indultak, csak hat előtt nem engedték ki őket :)

Azofraban a nép lerohanta a kávézót, mi a parkban ültünk le reggelizni, a tegnap vásárolt barackok elfogyasztása után, rögtön kezet is tudtunk mosni a "fuente" segítségével.

A következő falu Ciruena, tulajdonképpen egy papíron megtervezett, megépített, de gazdátlan lakásokkal téli hely, szép és csúnya fazonu házak is voltak, legalább ezer lakással, közöttük park, uszoda, sportpálya, de ahogy atmentunk a falun, kb. 50 lakás tűnt lakottnak, viszont minden tele volt eladó táblával.
A faluban csak a golfpálya működött, ennek bárjában töltöttük a hosszú pihenőt, és mivel eddig elég felhos volt az eg ( és nagyon nagy a páratartalom), ezért kakaót ittunk, amit itt colacao-nak neveznek, ez tulajdonképpen az instant cukrozott kakaopor márkaneve.
A golfklub nagyon elegáns hely lehetett, ezt az előtte parkoló autók markajabol és a mellékhelység felszerelése alapján gondoljuk, az árak nem voltak magasabbak az eddiginél.

Ez után gyönyörűén kisütött a nap, így újabb giccses tájképeket keszithettunk: buzamezo pipaccsal és bárányfelhovel, távoli templomtorony, stb.

Del körül érkeztünk a mai célállomásrá, amelynek megnezese még előttünk van, várunk a szieszta végére.
Santo Domingoban vagyunk, ami a csirkés templomról híres. Egy legenda miatt (amit most nem fogok leírni) a templomban mindig van egy fehér tyúk és egy kakas. Gondolom, hogy meg ne őrüljenek cserelgetik őket, a tartalékok pedig a mi szálláshelyünk udvarán vannak elhelyezve, szerencsére nem szabadon, mert ott száradnak a ruhaink is mellettük.
Itt mi is a tömegszálláson vagyunk, a szobánkban csak 26 ágy van, de az épület nagyon szép, a közös helyiségek tagasak, szóval kellemes, nem beszélve arról, hogy időben kinyitott, és a sorbanállás helyett ülés volt, ahol aranyos kicsi lánykák kinalgattak minket szendviccsel, meg dinnyevel.
Szóval lassan indulunk megnézni az éppen szolgálatban lévő baromfiakat, még vásárolni.

Megnéztük a templomot belülről is, leróttuk az árát, cserébe még kukorékolt is a bennt lévő kakas.

Leküzdve: 221 km, 4700 m szint.

No comments:

Post a Comment