2013-07-10

15. nap Boadilla - Carrion de los Condes (27 km)

Ez most egy kicsit mérges bejegyzés, mert írtam egy szép regényt a mai napról, amit a telefon lenyelt, és most nagyon mérges vagyok.

Reggel nagyon sötétben indultunk, a kulacsok megtöltéséhez elő kellett venni a lámpát.
Az első településig, Fromista-ig egy "kanális", a Canal de Castilla, mellett haladtunk. E mű eredetileg áruszállításrá készült, ezért zsilipek is voltak rajta, egyet megőriztek, híd gyanánt ezen keltünk át a vízen.
A város legszebb temploma mellett reggeliztunk, Iglesia San Martin, amely egy a templomos lovagok idejéből és több különlegessége is van. Egyrészt körbe lehet járni, az elmúlt napokban minden templom be volt építve a házak közé. Másrészt kicsit más alaprajza van, mint az eddigiek, kicsit a burgosira emlékeztet. Harmadrészt, és erről híres, hogy a tetőszerkezetet tartó szarufák, igaziból kövek, végén több száz, különböző figura van megfaragva.

Ezután megismerkedtünk a senda-val, amit a zarándokok autópályájaként szoktak emlegetni, az út mellett, de attól elválasztva egy apró kaviccsal leszort út.

Ezen haladtunk a következő településig, ahol mi az alternatív utat választottuk, mely egy kis folyó partján halad, közben átkeltünk egy birkanyájon is.

Villarcazar de Sirga településen újabb csoda várt ránk, egy fehér Szűz Mária szobor, de nekem inkább a templom tetszett, amely egy alul román, feljebb koragót épület, gyönyörű oszlopkötegekkel, amelyek az ég felé törnek, és persze ennek is szép, faragasokkal gazdagon díszített kapuja volt.

Innen mindenki a sendan haladt Carrion de los Condesbe. Rögtön a várostábla uran elénk ugrott egy fiatalember és egy hostalt reklámozott, két sarok múlva egy bár kerthelyiségéből futott utánunk egy idősebb úr, mikor mutattuk neki, hogy már van szórólapunk, akkor gyorsan elmagyarázta, hogy találjuk meg.

Így most itt vagyunk, négy ágyas a szoba, de csak hárman vagyunk, és délután kimosták a szennyesünkét géppel, ami egyébként mindenhol 3-4 euro.

Holnap reggel egy 17 km, semmi nincs rajta szakasz vár ránk, lesz még egy ilyen szombaton.

Legyőzve: 383 km, 6500 m szint, holnap átlépjük a felét, egyébként nem lehet tudni pontosan hány km-t fogunk megtenni, mert az előzetesen beszerzett infok alapján mértünk, de több helyen "terelés" volt, ami megváltoztatja a számokat, amit irok azt a gps méri és nincs benne a templomok körül és belül illetve a délutáni bevásárló séta.

No comments:

Post a Comment