2013-07-14

19. nap Mansilla de las Mulas - León (19 km)

Ma pihenő nap van. Csak 19 km-t mentünk hátizsákkal, de ez annyira kevésnek bizonyult, hogy a városnézéssel rádobtunk legalább 5 km-t.

Feltöltöttünk néhány képet az albumba. ¡Qué aproveche!
Nem mindig azt sikerült, amit szerettem volna.
Leónról néhány szó: maga a belváros a falon belül nagyon kedves, egészen keskeny girbe gurba utcákból áll, van hangulata. A katedrális teljesen más, mint a burgosi, nem olyan nagy, kicsit egy felfújt ékszerdobozra hajaz. Rengeteg és hatalmas színes üvegablakot rakták bele, ezért építés közben össze is dőlt. Gondolom e miatt kerültek bele a vízszintes törések, ettől belül nekem nem tűnik olyan lenyűgözőnek, mint a burgosi.
Ráadásul pechünkre, fél van állványozva belül :(, és nem adtak zarándok kedvezményt sem :( Viszont a mellé épült kerengő (úgy látszik itt ez a szokás) nagyon szép volt.

A szállás: az első egyházi szállásünk. Szigorú rend, most rögtön, itt vedd lé a cipőt, ide rakd a zsákot, mezítláb állj elém és megmutatom az ágyad, amire most rakd oda a hálózsákot (megvárom), és mást nem szabad odatenni.
Ja és el voltunk választva a fiúktól, ami első bilkkre jónak tűnhet, de vannak hátrányai. Pl. kiderült, hogy harminc nő nagyobb koszt hagy maga után a fürdőben, mint ugyanennyi férfi, valamint többen elengedték magukat öltözködés tekintetében, és ezek látvanya elalvás előtt nem esett jól.
Természetesen központi lámpaoltás is volt, jött egy idősebb apáca, mindenkit ágyba zavart, és elsotetitett.
Egyébként a nemek elválasztásának semmi értelme nem volt, mert az internet szoba csak rajtunk keresztül volt megközelíthető és a személyzet is ki bemaszkalt kopogas nélkül.

3 comments:

  1. Már a cím is tetszik, mert ezek szerint Leónban vagytok. Remélem egy kis szöveg is felkerül még a cím után :D :D :D

    ReplyDelete
  2. Ragyogóak a képeid. Kár, hogy a Picasa letörölte az exif adatokat.
    Én gondoltam, hogy Várost néztek és azért a cím mögött eddig nem volt szöveg, de hogy már képek is vannak fenn, ez fantasztikus!!!
    Köszönjük a képeket is és a napi naplók majdnem olyanná varázsolják az egészet, mintha mi is ott lennénk (csak mi nem fáradunk el a gyaloglástól és a 12 kg-os hátizsáktól)
    (A Pireneusokban ma is szörnyű vihar van)
    További Jó UTAT!!!

    ReplyDelete
  3. Köszi a képeket! Jól passzolnak a leírásokhoz - többre is ráismertem :)
    Remélem ezután a kis "pihenés" után ujabb lendületet kaptok :D

    Jó utat, vigyázzatok magatokra!

    ReplyDelete